- 50 godina iskustva u obradi kamena -

- 48 godina iskustva -

O nama

Klesarstvo Velić

Narodna poslovica kaže “čvrst kao granit”, a u našem obrtu to je tradicija koja traje i kvaliteta koju majstori ovoga zanata pružaju. Granit i kulir su materijali, a ideje, istančan osjećaj i umjetnička vizija majstora obrta Velić, stvaraju trajna djela za poštovanje.

Da bi održali korak s vremenom te unaprijedili svoje majstorsko znanje i umijeće, već godinama konstantno ulažemo u novu opremu, educiramo se i pratimo sve vrste moderne tehnologije za obradu kamena.

Usluge

Izrada
spomenika

Nadgrobni spomenik je nešto više od samog obilježja čovjeka ili jedne obitelji. On je simbol vjere i opipljiv odraz svih ljudskih emocija i ljubavi. Spomenik treba istaknuti duboko poštovanje i vjeru u vječni zivot.

Program izrade nadgrobnih spomenika i elemenata za uređenje obiteljskih grobnica je naša dugogodišnja djelatnost. Ono čemu težimo je jednostavnost linija, decentnost i moderan dizajn .

Spomenici od granita

Spomenici od kulira (terazzo)

Natpisne ploče

Održavanje spomenika

Znamo koliko je važno da se netko brine za vječno počivalište Vaših najmilijih na način pun poštovanja i uvažavanja. Također znamo da postoje razlozi zbog kojih niste u mogućnosti češće ih posjetiti, a to bi značilo da spomenici vaših voljenih vremenom postaju prljavi, zapušteni, a u nekim slučajevima čak i oštećeni.

Ako ih niste u mogućnosti posjećivati koliko biste željeli, brigu o njima slobodno prepustite nama i vječna počivališta vaših voljenih biti će održavana na način na koji to uspomena na njih zaslužuje. Možemo Vam ponuditi niz standarnih usluga, ili možda neku posebno skrojenu prema Vašim željama, poput posjeta na posebne datume (godišnjice, rođendane) uz paljenje svijeća  i sl., Klesarstvo Velić će učiniti sve kako biste bili zadovoljni znajući da je posao koji ste nam povjerili učinjen s poštovanjem i dostojanstvom koje vaši najmiliji i Vi kao naš korisnik zaslužujete.

Adaptacija

Klesarstvo Velić nudi Vam i uslugu adaptacije, odnosno obnove oštećenih nadgrobnih spomenika, natpisnih ploča i grobnica. Za vas možemo u potpunosti obnoviti sve navedeno i po potrebi napraviti novo ako niste zadovoljni postoječim stanjem uz mogućnost nadopune vizuala dodatnim elementima.

Ostale usluge

Pod ostalim uslugama podrazumijevamo održavanje spomenika, izradu natpisnih ploča, dodavanje slova na natpisne ploče, graviranje kamenih ploča s imenom za razne institucije, privatne ili pravne osobe,  brušenje i poliranje spomenika te izradu klupica za prozore.